Liberty Center va deveni un mall dedicat familiilor

Liberty Center va deveni un mall dedicat familiilor

Centru comercial din Rahova va fi transformat într-unul dedicat familiilor de către administratorii acestuia, firma Resolute Lar România, care a preluat mall-ul Liberty Center în 2013, după ce acesta a ajuns, în urma executării silite, să fie deţinut de băncile care au finanţat construcţia: Eurobank, Alpha Bank şi Bank of Cyprus.

Liberty Center a fost inaugurat în anul 2008, în el investindu-se circa 70 de milioane de euro. La momentul deschiderii, gradul de ocupare al centrului comercial era de 100%, însă acesta a început să scadă odată cu trecerea timpului şi apariţia unor jucători mai mari pe piaţă, precum AFI Palace Cotroceni sau Sun Plaza.

“Am preluat administrarea Liberty Center în 2013, proiectul fiind într-o situaţie complicată, primul pas fiind cel de stabilizare a situaţiei. Piaţa este dură, dar proiectul trebuie să-şi găsească locul în situaţia actuală şi ne propunem să îl transformăm într-un centru de proximitate, destinat familiilor, şi avem un business plan pornind de la acest concept. Vrem ca în 2015 să transformăm etajul al doilea într-o zonă de petrecere a timpului, cu o zonă mare de entertainment, alături de patinoar şi cinematograf. Avem promisiuni din partea acţionarilor că sunt dispuşi să investească în acest proiect”, a declarat Ionuţ Dogaru, country executive manager al Resolute Lar România.

Compania Resolute Lar România, specializată în consultanţă pentru administrarea activelor imobiliare, s-a format printr-un parteneriat între Resolute Asset Management, companie fondată de bancherul australian Bill Hancock şi avocatul Robert Kingsmill, şi compania Grupo Lar din Spania. În România, Resolute Lar administrează proiectele Promenada Mall din Focşani şi Bacău, un parc de retail nefinalizat din Deva aflat în insolvenţă şi un proiect de optimizare a portofoliului imobiliar deţinut de o bancă.

Related posts:

 1. Mai cade un mall: Liberty Center, executat silit
  Bancile grecesti Alpha Bank si Eurobank EFG si banca cipriota Bank of...
 2. Mall-ul Liberty Center din Rahova, scos la vanzare cu 60 mil. euro
  Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova este executat silit şi...
 3. Inca o cerere de insolventa impotriva unui mall: Liberty Center, adus in instanta de BGS
  BGS Divizia de Securitate a depus saptamana aceasta o cerere de insolventa...
 4. Constructorul mall-ului Liberty Center a intrat in insolventa
  Compania de constructii Mivan Kier, un joint venture intre firma Kier si...
 5. Mall-ul Liberty Center, cumparat la prima licitatie de o firma romaneasca. Vezi la ce pret
  Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucurestean Rahova, executat silit, a fost...

“Prudenta este obligatorie ca sa nu intram intr-o noua bula imobiliara” Ce loc ocupa Bucurestiul in topul oraselor preferate de catre retailerii internationali

No comments yet

Leave a Reply

Do NOT fill this !