Guvernul a suplimentat plafonul pentru “PRIMA CASA”. Programul continua si in 2016

Guvernul a suplimentat plafonul pentru "PRIMA CASA". Programul continua si in 2016

Guvernul a suplimentat cu 200 de milioane de lei plafonul garanţiilor stabilit acestui program guvernamental pentru anul 2015, pentru a răspunde cererilor venite din partea potenţialilor beneficiari ai Programului “Prima Casă” şi la solicitarea băncilor înscrise în program.

În acest sens, Executivul a aprobat miercuri Hotărârea de Guvern pentru completarea art.3 din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului Prima Casa.

“Suplimentarea plafonului pentru anul 2015 va asigura continuarea în condiţii optime a programului guvernamental, în perioada rămasă până la sfârşitul anului şi începutul anului viitor. Din 2009, anul de lansare al programului Prima Casă, şi până acum, au fost acordate peste 166.000 de garanţii pentru finanţări în valoare de peste 13,9 miliarde lei. În 2015 au fost emise 30.070 de garanţii în valoare de 2,522 miliarde lei”, precizează Guvernul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat, după şedinţa de Guvern, că, în cursul săptămânii viitoare,  se vor stabili liniile Programului “Prima Casă” pentru 2016. “Cert este că vom avea programul “Prima Casă” şi anul viitor”, a spus Dan Suciu.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a afirmat vineri seară că anul viitor va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

Astfel, rata dobânzii va fi ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate.

Hotărârea aprobată mai arată că anul următor se pot emite garanţii şi din diferenţa rămasă nealocată din plafonul anului curent, precum şi din diferenţa neutilizată până la 31 decembrie 2015 din sumele alocate băncilor.

Suma reprezentând diferenţa rămasă nealocată, precum şi cea alocată şi neutilizată din plafonul alocat pentru anul curent se va publica pe site-ul Finanţelor şi al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) până la 31 ianuarie 2016 şi se utilizează cu prioritate de către bănci.

Related posts:

 1. Programul Prima casa va continua in 2013. Plafonul de garantii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
  Programul Prima Casă va continua în 2013, cu garanţii suplimentate cu 200...
 2. Prima Casa va avea plafonul suplimentat in doua saptamani
  In conditiile in care creditarea prin programul Prima Casa a mers in...
 3. Plafonul Bancii Romanesti pentru Prima Casa a fost suplimentat cu 7,6 mil euro
  Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat plafonul...
 4. Programul “Prima casa”: plafonul garantiilor fixat la 200 milioane euro
  Plafonul garanţiilor care pot fi emise în 2012 în cadrul programului ‘Prima...
 5. Programul “Prima casa”: plafonul garantiilor fixat la 200 milioane euro
  Plafonul garanţiilor care pot fi emise în 2012 în cadrul programului ‘Prima...

Fenomenul caselor-fantoma care a prabusit piata imobiliara dintr-o mare Capitala a lumii AIC Industrial & Logistic Development va construi două depozite pentru Fashion Days

No comments yet

Leave a Reply

Do NOT fill this !